W pracy wykorzystujemy najlepsze,metody i programy nauczania które pobudzają ,ciekawość i wyobraźnię dziecka rozwijają ,olsztyn logiczne myślenie i zdolności matematyczne, wzbogacają jego słownictwo i uwrażliwiają, na sztukę,Czas zabawy wypełniają piosenki, bajki, wiersze, zagadki i gry zespołowe, gimnastyka, które każdego dnia rozwijają dziecięce ciało i umysł, zajęcia muzyczne uwrażliwiają na piękno zajęcia plastyczne wydobywają potencjał twórczy a codzienna zabawa z językiem przedszkole, angielskim od najmłodszych lat ułatwia w przyszłości naukę języków obcych a także pozwala na swobodną,olsztyn,angielską komunikację werbalną już na poziomie szkoły podstawowej Nasze dzieci kochają przedszkole i uwielbiają do niego chodzić, ponieważ doświadczają tutaj troskliwej opieki i mądrej miłościRodzice, tworząc ART SCHOOL & BRITISH pamiętaliśmy o sprawach najważniejszych,olsztyn, zapewnieniu dzieciom, możliwie największego,przedszkole, bezpieczeństwa i ,przedszkole,Olsztyn,środowiska stymulującego rozwój - ale także dbałości o to, by spędzany u nas czas wypełniała przede,przedszkole,wszystkim aktywna i twórcza zabawa.c zabaw oraz ogólnopolskim konkursie literackim „Gdań

z ART SCHOOL & BRITISH SCHOOL.. Pani Przedszkolanka prowadzi zabawy z chętnymi dziećmi. Te dzieci, które są już gotowe do , rozłąki z mamą, można zostawić na czas zajęć adaptacyjnych pod naszą opieką. Na zajęcia należy zapisać telefonicznie uzgadniając olsztyn termin i harmonogram rozpoczęcia zajęć. Możemy spotykać codziennie, lub co drugi dzień, a także raz w tygodniu. Koszt zaję, adaptacyjnych wliczony jest w cenę czesnego.przedszkolaki,zabawa,edukacja,nauka,w olsztynie,przedszkole,jaroty,nagorki,nowoczesne,oswiata,dydaktyka,pla.

slider2025-1

Artschoolowy jadłospis

Drukuj PDF

 

CZWARTEK (01.10.2015)

ŚNIADANIE

Płatki ryżowe na mleku
Kanapki (chleb wieloziarnisty, masło, kiełbasa żywiecka, 
papryka)
Herbata z cytryną

II ŚNIADANIE

Jabłko

OBIAD

Kapuśniak ze słodkiej kapusty
Drugie danie:

  • Gulasz wieprzowy,
  • Kasza jaglana,
  • Surówka z buraków

Kompot owocowy I

PODWIECZOREK

Budyń waniliowy 
z sokiem owocowym


PIĄTEK (02.10.2015)

ŚNIADANIE

Makaron na mleku
Kanapki (grahamka, masło, pasta jajeczna, pomidor)
Kakao

II ŚNIADANIE

Jogurt owocowy

OBIAD

Zupa kalafiorowa z ziemniakami
Drugie danie:
- Filet z dorsza panierowany,
- Ziemniaki gotowane,
- Surówka z selerów, jabłek i marchwi
Kompot owocowy II

PODWIECZOREK

Kisiel owocowy


 

PONIEDZIAŁEK (05.10.2015)

ŚNIADANIE

Płatki owsiane na mleku
Kanapki (chleb wieloziarnisty, masło, szynka wiejska, 
sałata)
Herbata z cytryną

II ŚNIADANIE

Winogrona jasne

OBIAD

Zupa grochowa
Naleśniki z jabłkami
Kompot owocowy I

PODWIECZOREK

Koktajl mleczno-owocowy


WTOREK (06.10.2015)

ŚNIADANIE

Kluski lane na mleku
Kanapki (chleb wieloziarnisty, masło, serek topiony, papryka)
Herbata owocowa

II ŚNIADANIE

Banan

OBIAD

Zupa owocowa z makaronem (zabielana)
Drugie danie:
- Pierś kurczaka panierowana,
- Ziemniaki gotowane,
- Pomidor
Kompot owocowy II

PODWIECZOREK

Biszkopty,
Sok marchwiowo-owocowy


ŚRODA (07.10.2015)

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane z mlekiem
Kanapki (chleb wieloziarnisty, masło, polędwica sopocka, rzodkiewka)
Kawa zbożowa z mlekiem

II ŚNIADANIE

Jabłko

OBIAD

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami
Drugie danie:
- Gołąbki z mięsem i ryżem 
w sosie pomidorowym
- Ziemniaki gotowane
Kompot owocowy I

PODWIECZOREK

Ciasto drożdżowe z bakaliami,
Herbata owocowa


CZWARTEK (08.10.2015)

ŚNIADANIE

Müsli owocowe z mlekiem
Kanapki (grahamka, masło, ser żółty, pomidor)
Kakao

II ŚNIADANIE

Mandarynka

OBIAD

Zupa z zielonego groszku z ziemniakami
Risotto z mięsem
Surówka z porów i jabłek
Kompot owocowy II

PODWIECZOREK

Mus jabłkowy


PIĄTEK (09.10.2015)

ŚNIADANIE

Kasza manna na mleku
Twarożek na słodko (z brzoskwiniami i rodzynkami),
chleb wieloziarnisty z masłem
Herbata z cytryną

II ŚNIADANIE

Sałatka owocowa 
z jogurtem naturalnym

OBIAD

Zupa jarzynowa z ziemniakami
Kluski ziemniaczane z cebulką
Surówka z kapusty białej
Kompot owocowy I

PODWIECZOREK

Serek homogenizowany (straciatella)


PONIEDZIAŁEK (12.10.2015)

ŚNIADANIE

Płatki jęczmienne na mleku
Kanapki (chleb wieloziarnisty, masło, polędwica sopocka, pomidor)
Kawa zbożowa z mlekiem

II ŚNIADANIE

Jabłko

OBIAD

Zupa porowa z groszkiem ptysiowym
Drugie danie:
- Kotlet rybny,
- Ziemniaki gotowane,
- Surówka z kapusty kiszonej
Kompot owocowy I

PODWIECZOREK

Kisiel owocowy


WTOREK (13.10.2015)

ŚNIADANIE

Kasza manna na mleku
Kanapki (chleb wieloziarnisty, masło, szynka kanapkowa, sałata)
Herbata z cytryną

II ŚNIADANIE

Gruszka

OBIAD

Barszcz ukraiński z fasolą białą, kapustą i ziemniakami (zabielany)
Drugie danie:
- Pulpety w sosie pieczarkowym,
- Ziemniaki gotowane,
- Surówka selerowa z rodzynkami
Kompot owocowy II

PODWIECZOREK

Budyń czekoladowy


ŚRODA (14.10.2015)

ŚNIADANIE

Płatki kukurydziane z mlekiem
Kanapki (grahamka, masło, ser twarogowy, dżem)
Kakao

II ŚNIADANIE

Śliwki fioletowe

OBIAD

Zupa brokułowa z ziemniakami (zabielana)
Drugie danie:
- Sztuka mięsa w sosie chrzanowym,
- Kasza gryczana,
- Surówka z kapusty pekińskiej z papryką,
Kompot owocowy I

PODWIECZOREK

Ryż z rodzynkami i bitą śmietaną